Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 2 Eier
- 100 g Milch
- 1 TL Salz
- 1 TL Zucker
- 200 g Butter, weich, in Stücken
- 500 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
Füllung und Fertigstellung
- 1 Bund Frühlingszwiebeln
- 1 Zwiebel, halbiert (80 g)
- 40 g Tomatenmark
- 20 g Olivenöl
- 750 g Rinderhackfleisch
- 4 Eier
- 2 EL Paprika edelsüß
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 2 Prisen Muskat
-
1
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 TL gekörnte Brühe
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 1193 kJ / 285 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 17 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tandoori-Hähnchen-Omelette
40 min
Rinderschmortopf
1 godz. 20 min
Chili-Cheese-Bällchen
40 min
Calzone mit Schinken, Salami und Champignons
1 godz. 40 min
Blätterteigtaschen mit Hackfleischfüllung
3 Std. 30 Min
Hackfleisch-Käse-Quiche
1 godz. 40 min
Fleisch-Erdnuss-Taschen
1 Std. 25 Min
Chili-Bällchen
30 Min
Hackfleisch-Gemüse-Kuchen
1 godz. 10 min
Pizzaomelette
35 Min
Ravioli mit Hackfleisch
1 godz.
Gefülltes Fladenbrot
1 godz. 40 min