Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Blätterteig
- 170 g Butter, kalt
- 210 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 140 g Wasser, kalt
- ½ TL Salz
Füllung und Fertigstellung
- 50 g Brötchen vom Vortag, in Stücken
- 3 Stängel Petersilie, abgezupft
- 1 Zwiebel, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 300 g Hackfleisch, gemischt
- 30 g Tomatenmark
- 20 g Butter
- 1 Ei
- ½ TL Senf
- ½ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 20 g Sonnenblumenkerne
- 1 Eigelb
- 1 EL Milch
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1153 kJ / 276 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 0.9 g
Alternatywne przepisy
Calzone mit Schinken, Salami und Champignons
1 godz. 40 min
Bolognese-Pizza
1h 45min
Hackfleisch-Pfannkuchen
1h 10min
Hackbraten "Falscher Hase"
1 godz. 30 min
Hackfleischbällchen mit Tomatensauce
45 min
Käsekartoffeln vom Backblech
1 Std. 20 Min
Calzoni mit Gemüse und Schinken
1h 45min
Lasagne Bolognese
2 Std. 30 Min
Hackbällchen mit Reis, Paprika und Currysauce
45 min
Hackfleisch-Nudelrolle
1 godz. 30 min
Teigtaschen alla Romana
1 godz. 15 min
Calzone mit Tomaten, Käse und Schinken
2h 50min