Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 220 g Wasser, lauwarm
-
1
TL Zucker
lub 1 TL Backmalz -
½
Würfel Hefe (20 g)
lub 1 Pck. Trockenhefe - 400 g Mehl
- 30 g natives Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
- 1 ½ TL Salz
Füllung
- 400 g Tomaten, entkernt, in Stücken
- 40 g natives Olivenöl
- 1 TL Salz
- 3 Stängel Basilikum, abgezupft
- 300 g Mozzarella, in Stücken
- 100 g gekochter Schinken, in dünnen Scheiben
- Wasser zum Bestreichen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3558 kJ / 851 kcal
- Białko
- 40 g
- Węglowodany
- 75 g
- Tłuszcz
- 43 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pizzaschnecken mit Salsiccia
1h 20 min
Pizzette "Tricolore"
1h 30min
Minicalzone "Neptun"
1h 20 min
Kräuterfaltenbrot
1h 20 min
Pizzarolle mit Chili, Pilzen und Paprika
2h 15min
Calzoni mit Gemüse und Schinken
1h 45min
Gefüllte Kartoffel-Focaccia
2 Std. 50 Min
Calzone mit Schinken, Salami und Champignons
1h 40min
Mini-Zupf-Pizzen
1h 45min
Mini-Calzonen
1h 40min
Flammkuchen, klassisch
1h
Flammküchlein
1h 20 min