Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kartoffelbrei
- 900 g Kartoffeln, mehligkochend, in Würfeln (ca. 1,5 cm)
- 340 g Milch
- 1 TL Meersalz
- 30 g gesalzene Butter
Gulasch und Fertigstellung
- 850 g Rinderragout, sehnenfrei, in Würfeln (ca. 2,5 cm)
- 30 g Worcester-Sauce
- ¼ TL Nelkenpulver (opcjonalnie)
- 1 TL Meersalz
- 1 TL Pfeffer
- 110 g Zwiebeln, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 30 g Olivenöl
- 80 g Möhren, in Scheiben (1 cm)
- 80 g Staudensellerie, in Scheiben (1 cm)
- 80 g Pastinaken, in Scheiben (1 cm)
- 20 g Mehl
- 3 EL Tomatenmark
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Fleischbrühe (für 0,5 l) - 350 g Wasser
- 110 g Erbsen, TK, und 12 Erbsen, aufgetaut, zur Dekoration
- 110 g Mais, TK
- 110 g Champignons, je nach Größe halbiert oder geviertelt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2116 kJ / 505 kcal
- Białko
- 38 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 6.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hackbällchen mit Tomatensauce
30min
Hackfleischbällchen mit Tomatensauce
45min
Mediterraner Falscher Hase mit Reis und Ratatouille
1 Std. 20 Min
Hähnchen-Ragout
45min
Mäuse-Frikadellen mit Tomatensauce
45min
Rinderschmortopf
1 Std. 20 Min
Hack-Käse-Rolle
1 Std.
Köttbullar mit Pilzsauce
1 Std. 10 Min
Hackbraten XXL
1 Std. 30 Min
Hackbraten "Falscher Hase"
1 Std. 30 Min
Lasagne satt (Garfield)
1 Std. 30 Min
Rinderrouladen mit Gürkchen
1 Std. 15 Min