![Schwarzwälder Kirschtorte Schwarzwälder Kirschtorte](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/852EC5E6-2CFA-4BE5-A7CE-52F59D7A5BC6/Derivates/61b763df-1a73-4e53-906c-d611b538e0ab.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biskuit
- 150 g Mehl
- 25 g Speisestärke
- 45 g Kakaopulver
- 1 TL Backpulver
- 7 Eier (Kl. M)
- 175 g Zucker
- 1 Prise Salz
Füllung
- 1 Glas Sauerkirschen (Abtropfgew. 340 g), abgetropft, Saft aufgefangen
- 140 g Kirschwasser
- 60 g Zucker
- 25 g Speisestärke
- 5 Blätter weiße Gelatine
- Wasser zum Einweichen
- 1090 g Sahne, 35 % Fett
- 2 Pck. Sahnesteif
Schokosplitter und Fertigstellung
- 100 g Zartbitterkuvertüre, in Stücken
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1870 kJ / 446 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 25 g
Alternatywne przepisy
Schwarzwälder Kirschtorte
3h
Käse-Sahne-Torte
6h
Biskuit
1h 50min
Schwarzwälder Kirschtorte
3h
Donauwellen
2h 30min
Lübecker Nusstorte
4 Std. 15 Min
Bienenstich
5óra 30p
Schoko-Biskuitrolle
14h
Frankfurter Kranz
6h
Kirsch-Windbeutel-Torte
5h
Käsesahnetorte mit Mango
8 godz.
Biskuitrolle mit Himbeersahne
2h 30min