Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biskuit
- 150 g Mehl
- 25 g Speisestärke
- 45 g Kakaopulver
- 1 TL Backpulver
- 7 Eier (Kl. M)
- 175 g Zucker
- 1 Prise Salz
Füllung
- 1 Glas Sauerkirschen (Abtropfgew. 340 g), abgetropft, Saft aufgefangen
- 140 g Kirschwasser
- 25 g Speisestärke
- 60 g Zucker
- 5 Blätter weiße Gelatine
- Wasser zum Einweichen
- 1090 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 2 Pck. Sahnesteif
Schokosplitter und Fertigstellung
- 100 g Zartbitterkuvertüre, in Stücken
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1870 kJ / 446 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 25 g
Alternatywne przepisy
Schwarzwälder Kirschtorte
3 Std.
Biskuit
1 Std. 50 Min
Schwarzwälder Kirschtorte
3 Std.
Mokka-Mousse-Torte
8 godz.
Kirsch-Vanille-Torte
24h
Aprikosen-Mascarpone-Charlotte
4 godz. 10 min
Mango-Joghurt-Torte mit Frischkäse
10 Std.
Allrounder-Torte
1 Std. 30 Min
Nuss-Schoko-Torte
9h 30min
Käsesahnetorte mit Mango
8 godz.
Käse-Sahne-Torte
6 Std.
Frankfurter Kranz
6 Std.