Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Füllung
- 330 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 50 g Espresso-Bohnen
Teig und Fertigstellung
- 1 ½ EL Espressopulver, löslich, und etwas mehr zum Bestreuen
- 80 g Rumtopffrüchte, aus dem Glas, abgetropft, Saft aufgefangen, klein gewürfelt
- 100 g Mandeln
- 100 g Zartbitter-Schokolade, in Stücken
- 1 ½ EL Mehl
- 1 TL Backpulver
- 70 g Butter, weich, in Stücken
- 1 Prise Salz
- 80 g Zucker
- 4 Eier (Kl. M), getrennt
- 2 EL Puderzucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1354 kJ / 323 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 23 g
Alternatywne przepisy
Bienenstich
5h 30min
Caffè-Latte-Kuchen
1 Std. 40 Min
Aprikosen-Bienenstich
5h
Apfel-Keks-Charlotte
6h 30min
Apfel-Karamell-Gugelhupf
1h 30min
Apfel-Mohn-Schichtkuchen
2h
Apfel-Grieß-Kuchen
3 Std.
Kaffeegugelhupfe
1h 30min
Schmandkuchen ("Falscher" Cheesecake)
1h 55 min
Mascarpone-Apfel-Torte
6 Std.
Birnen-Schmand-Torte
2h
Apfel-Schmand-Torte
2h