![Torta Rogel Torta Rogel](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1fe50ffe-e9b5-4f37-8df9-ef0f39d298ed/Derivates/d655d4a6-1f32-4ede-b7ed-6ba3437a82a4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 360 g de harina de repostería
- 1 pellizco de sal
- 120 g de mantequilla fría, en trozos
- 80 g de leche
- 7 yemas de huevo
Montaje
- 450 - 500 g de dulce de leche pastelero
Merengue
- 2 claras de huevo
- 100 g de azúcar
- 1 pellizco de sal
- 4 gotas de zumo de limón
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1380 kJ / 330 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 42.8 g
- Tłuszcz
- 14.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.4 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 152.4 mg
Alternatywne przepisy
Pascualina
1 Std. 45 Min
Pastafrola de membrillo
2h
Merengue suizo
10 min
Tarta de limón y merengue
3 Std.
Dulce de leche
2 godz. 50 min
Merengue italiano
20 Min
Alfajores
1 godz. 30 min
Tarta de ricota
4 Std.
Alfajores rellenos de dulce de leche
1h 50min
Pavlova
5h 20min
Dulce de leche pastelero
3 Std.
Rogel
2 Std. 20 Min