Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 360 g de harina de repostería
- 1 pellizco de sal
- 120 g de mantequilla fría, en trozos
- 80 g de leche
- 7 yemas de huevo
Montaje
- 450 - 500 g de dulce de leche pastelero
Merengue
- 2 claras de huevo
- 100 g de azúcar
- 1 pellizco de sal
- 4 gotas de zumo de limón
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1380 kJ / 330 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 42.8 g
- Tłuszcz
- 14.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.4 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 152.4 mg
Alternatywne przepisy
Pascualina
1h 45min
Alfajores Argentinos
1h 10min
Pastafrola de membrillo
2 godz.
Tarta de limón y merengue
3h
Merengue italiano
20min
Tarta de ricota
4 godz.
Alfajorcitos de maicena
1h 50min
Rogel
2h 20min
Pastafrola de membrillo
2 godz.
Dulce de leche pastelero
3h
Alfajores rellenos de dulce de leche
1h 50min
Marquise de chocolate
2h 40min