![Torta de chocolate y almendras Torta de chocolate y almendras](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6ef1c7b5-ce4c-4b75-ba21-af8ae0e106c7/Derivates/f36720bd-d964-4d08-a866-98b6b42ab383.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Torta de chocolate
- aceite de coco, para engrasar
- 250 g de almendras enteras con piel
- 200 g de chocolate con 70% de cacao, en trozos
-
50
g de azúcar mascabo
lub 50 g de azúcar de coco - 1 cucharadita de extracto de vainilla
- 1 pellizco de sal
- 5 huevos
Cobertura
- 100 g de chocolate con 70% de cacao, en trozos
- 100 - 130 g de leche de coco
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2100 kJ / 502 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 42 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Muffins de manzana y zanahoria
50 Min
Volcán de dulce de leche
40p
Pastafrola de membrillo
2h
Trufas de almendra y cacao
25 Min
Budín de mandarinas
55 min
Manteca de maní y mantecol
2 Std. 20 Min
Chipa
30min
Locro
25u. 15min
Pan de almendras, nueces y harina de coco
50 Min
Medialunas de manteca
5h 30min
Budín de naranja
1h
Puré de papas al estilo Argentino
50 Min