Piñata Cake

Piñata Cake

2.5 2 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
20 slices

Składniki

Sponge
  • unsalted butter for greasing
  • unsalted butter diced
    375 g
  • caster sugar
    375 g
  • large eggs
    6
  • self-raising flour
    375 g
  • whole milk
    50 g
  • baking powder
    1 tsp
  • natural vanilla extract
    1 ½ tsp
Swiss Meringue Buttercream
  • egg whites from large eggs
    6
  • caster sugar
    350 g
  • unsalted butter soft, diced (see tip)
    500 g
  • natural vanilla extract
    1 tsp
  • yellow food colouring gel (see tip)
Decoration
  • jelly sweets mixed, or sweets of choice
    350 g

Wartości odżywcze na 1 slice

Kalorie 625.9 kcal / 2618.6 kJ
Białko 6.3 g
Tłuszcz 37.8 g
Węglowodany 66.8 g
Błonnik 0.5 g
Tłuszcz nasycony 23.2 g
Sód 287.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...