
Urządzenia i Akcesoria
Piñata Cake
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
20 slices
Składniki
Sponge
-
unsalted butter for greasing
-
unsalted butter diced375 g
-
caster sugar375 g
-
large eggs6
-
self-raising flour375 g
-
whole milk50 g
-
baking powder1 tsp
-
natural vanilla extract1 ½ tsp
Swiss Meringue Buttercream
-
egg whites from large eggs6
-
caster sugar350 g
-
unsalted butter soft, diced (see tip)500 g
-
natural vanilla extract1 tsp
-
yellow food colouring gel (see tip)
Decoration
-
jelly sweets mixed, or sweets of choice350 g
Wartości odżywcze na 1 slice
Kalorie
625.9 kcal /
2618.6 kJ
Białko
6.3 g
Tłuszcz
37.8 g
Węglowodany
66.8 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
23.2 g
Sód
287.2 mg