Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sponge
- 375 g unsalted butter, soft, plus extra for greasing
- 375 g caster sugar
- 6 large eggs
- 375 g self-raising flour
- 1 tsp baking powder
- 2 tsp natural vanilla extract
- 60 g milk
- 150 g coloured sugar sprinkles, large (bake stable)
Icing
- 400 g unsalted butter, soft
- 800 g icing sugar
- 1 tsp natural vanilla extract
- 45 g milk
- orange food colouring gel
- 5 tsp water
- 200 g icing sugar, for royal icing
Decoration
- 10 g coloured sugar sprinkles
- 140 g fondant icing, white
- blue food colouring gel
- water, for brushing
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 2520.9 kJ / 602.5 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 82.5 g
- Tłuszcz
- 28.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.9 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 297.3 mg
Alternatywne przepisy
Pink Lemonade
30min
French Toast Waffles
30min
Chocolate Cake Pops
4u. 50min
Rainbow Cake
2h 45min
Rainbow Cake
2h 45min
Dairy-free Caramel and Vanilla Flødeboller
Brak ocen
Pink Coconut Kisses
1 Std. 20 Min
Fruit Ice Cream
5 Min
Dark Chocolate Cookies with White Chocolate Cream
5 Std. 50 Min
Red Velvet Number Cake
2 Std. 30 Min
Piñata Cake
1h 40min
Digger Construction Cake
3 Std.