Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g strong white bread flour, plus extra for dusting
- 100 g rye flour
-
20
g fresh yeast, crumbled
lub 2 tsp dried instant yeast - 340 g water
- 1 ½ - 2 tsp fine sea salt, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 611 kJ / 146 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 1.8 g
Alternatywne przepisy
Rye Bread Rolls
4h
Rye bread rolls
12h
Classic Wholemeal
2h 40min
Quick Flatbreads
20 Min
White Bread
3h
Quick Bread
50 Min
Crusty Spelt Bread
2 Std. 20 Min
Wholemeal Pitta
1h 35 min
Pitta Bread
2 Std.
Portuguese Bread (Pão de água)
3h 30min
Buttermilk loaf baked in a cast iron pot
2 Std. 25 Min
Sweet Breakfast Bread
1 Std. 30 Min