Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gelado de baunilha
- 1000 g leite gordo
- 500 g natas
- 200 g açúcar
- 12 gemas de ovo
- 1 vagem de baunilha, só as sementes
Licor de café
- 390 g leite condensado cozido magro
- 100 g aguardente
- 350 g café preparado
- 24 palitos la reine (160 g aprox.)
- Cacau em pó q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1603 kJ / 384 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolas de Berlim com manteiga de amendoim e molho de chocolate
3h 30min
Semifrio de bolacha
5 Std.
Bavaroise de baunilha e creme de caramelo com café
20 Min
Quente e frio
8 godz.
Tulipas com gelado de praliné
9 Std.
Trouxas de fricassé de marisco
1 Std. 15 Min
Trifle de framboesa e limão
2 Std.
Batido de pêssego, cereja e mirtilo
5 Min
Bolos folhados
13h
Semifrio de bolacha e ovos
4 Std.
Peras a vapor com massa folhada
1 Std.
Tarte de mousse de chocolate com morangos
1 Std. 30 Min