Urządzenia i Akcesoria
Folar de Olhão
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
8 doses
Składniki
-
água75 g
-
banha60 g
-
manteiga à temperatura ambiente, mais q.b. p/ untar100 g
-
sumo de laranja (1 unid. aprox.)80 g
-
2 c. chá de fermento de padeiro secofermento de padeiro fresco25 g
-
aguardente50 g
-
farinha tipo 65500 g
-
sal1 c. chá de
-
açúcar140 g
-
canela em pó20 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 dose
Białko
6 g
Kalorie
2006 kJ /
480 kcal
Tłuszcz
19 g
Błonnik
3 g
Węglowodany
67 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Revista Abril 2020
34 Przepisy
Portugalia
Portugalia
Może spodoba Ci się również...
Ferraduras
1 godz. 35 min
Broas
40 min
Coscorões
2 godz. 30 min
Bolo-rainha
1 godz. 20 min
Broas castelares
2 godz. 15 min
Filhoses de Cabrela
1 godz. 20 min
Azevias de grão e laranja
8 godz.
Azevias de grão
50 min
Azevias de batata-doce e amêndoa
2 godz.
Queijadas de requeijão
30 min
Folar de noz
2 godz.
Folar de erva-doce
24 godz.