Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 顆 蛋
- 1 小撮 鹽
- 10 克 黑麻油
- 15 克 嫩薑 ,切絲
- 250 克 水
- 150 克 皇宮菜 ,切段(5公分)
- 30 克 冬粉 ,對半切,以溫水浸泡10分鐘
- 10 克 日式醬油
- ½ 茶匙 枸杞 ,洗淨,瀝乾
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 682.3 kJ / 163.1 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 19.1 g
- Tłuszcz
- 7.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 4280.4 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 424.4 mg