Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de vino tinto
- 500 g de azúcar
- ½ cucharadita de pimienta negra en grano (opcjonalnie)
- 1 palo de canela
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 3305 kJ / 790 kcal
- Białko
- 0.3 g
- Węglowodany
- 172 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 8.5 mg
Alternatywne przepisy
Mermelada de cebolla roja al vino tinto
1 Std. 40 Min
Mazapán de almendras
5min
Risotto alla milanese
30min
Reducción de vinagre balsámico para verduras asadas
20min
Huevos benedictinos
1h
Rollitos de lechazo con reducción de Ribera del Duero (Castilla y León)
1h 20min
Salsa holandesa
15min
Cóctel Vaina chilena
5min
Tomahawk asado con espárragos a la bernesa
55min
Filete a la pimienta
1 Std. 40 Min
Salsa Blue cheese
5min
New York con salsa bernesa
45h