Mini-Zitronen-Gugelhupfe mit Rosmarin-Frosting
TM6 TM5

Mini-Zitronen-Gugelhupfe mit Rosmarin-Frosting

3.7 (10 ocen)

Składniki

Zitronen-Rosmarin-Kuchen

  • 3 Zitronen, unbehandelt
  • Öl zum Einfetten
  • 70 g Zucker
  • 50 g Mandeln
  • 2 Zweige Rosmarin, abgezupft
  • 280 g Mehl
  • 1 Ei
  • 170 g Milch
  • 10 g Backpulver
  • 1 Prise Salz

Rosmarin-Frosting und Fertigstellung

  • 60 g Zucker
  • 1 Zweig Rosmarin, abgezupft, und etwas mehr zum Garnieren
  • 150 g Frischkäse
  • 1 EL Milch
  • 1 Prise Salz

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
2115 kJ / 505 kcal
Białko
10 g
Węglowodany
65 g
Tłuszcz
23 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Błonnik
3.8 g
Sód
302 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy