Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hähnchen
- 2 Knoblauchzehen
- 10 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
- 70 g Mehl
- 20 g Speisestärke
- 1 TL Backpulver
- 2 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 1000 g Hähnchenflügel
Sauce
- 5 Knoblauchzehen
- 10 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
- 50 g hellbrauner Zucker
- 60 g Reisessig
- 60 g Honig
- 30 - 50 g Gochujang (koreanische Chilipaste), nach Geschmack
- 30 g Ketchup
- 15 g dunkle Sojasauce
- 15 g Sesamöl
- Öl zum Frittieren
- 1 EL Sesam zum Bestreuen
- 2 Frühlingszwiebeln, in dünnen Ringen (5 mm), zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3427 kJ / 818 kcal
- Białko
- 61 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 41 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rindfleisch Teriyaki mit Reis
2h
Chickenwings mit Erdnuss-Sauce
45 min
Würzig gebratene Udon-Nudeln mit Ente und Sesam
25min
Buns gefüllt mit Schweinefleisch (Nikuman)
2h
Jiaozi
1h 30min
Bibimbap (Rindfleisch-Reis-Bowl)
1h 10min
Hühnchen Katsu Curry mit Reis
1h
Asia Shells
25min
Rindfleisch-Curry mit Kokos-Roti (Kuruma Iraichchi)
2 Std. 10 Min
Rippchen süß-sauer (糖醋排骨)
40 min
Bulgogi (Gebratenes mariniertes Rindfleisch)
1h
Gua Bao - gedämpfte Buns mit Schmorfleisch
2 Std. 50 Min