Lams- en Quinoastoofpot

Lams- en Quinoastoofpot

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porties

Składniki

  • water
    350 g
  • eekhoorntjesbrood, gedroogd (zie tips)
    20 g
  • uien bruin, gesneden in partjes
    150 g
  • knoflookteentjes
    2
  • olie met neutrale smaak
    1 eetlepel
  • selderstengel in stukjes gesneden (3 cm)
    1
  • tomatenpuree
    80 g
  • gemalen komijn
    2 tl
  • verse tijmblaadjes
    4 takjes
  • kippenbouillonpasta (zie tips)
    1 el
  • gemalen kaneel
    ¼ tl
  • laurierblad, gedroogd
    1
  • wortelen in blokjes gesneden (3 cm)
    200 g
  • lamsvlees in blokjes gesneden (2-3 cm)
    500 - 600 g
  • quinoa
    100 g
  • zout om op smaak te brengen
  • zwarte peper, gemalen om op smaak te brengen
  • champignon de Paris, vers wit, in vier gesneden
    200 g
  • courgette in blokjes gesneden (approx. 2 cm)
    170 g
  • maïskorrels, bevroren
    90 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portie

Białko 27 g
Kalorie 1240.9 kJ / 295.5 kcal
Tłuszcz 10.7 g
Błonnik 5.7 g
Węglowodany 20.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...