Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g amêndoa s/ pele
- 300 g açúcar mascavado claro
- 4 ovos
- 200 g manteiga à temperatura ambiente, mais q.b. p/ untar
- 120 g iogurte natural
- 150 g farinha de arroz
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1888 kJ / 452 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo de cenoura e All-bran
45 min
Crepes da Joana
25 min
Kadaka - Crepes de mandioca com creme de coco
20min
Bolo de frutos vermelhos com nozes sem glúten
1h
Bolo de chocolate sem glúten
1h 10 min
Risoto doce de coco
35 min
Bolo de cenoura com farinha de amêndoa
1h 20min
Bolo de amêndoa
35 min
Bolo de cenoura com ganache de chocolate
1h
Panqueca de arroz no forno com morangos
35 min
Brownies sem açúcar
2h
Pão de linhaça e noz sem glúten
50 min