Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Manteiga q.b. p/ untar
- 400 g amêndoa s/ pele
- 300 g açúcar
- 7 ovos
- Açúcar em pó q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2092.8 kJ / 500.2 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 47.2 g
- Tłuszcz
- 30.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.3 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 69.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soufflé de queijo, bacon e ervas aromáticas
50min
Bolo de azeite da Beira Baixa
1 Std. 10 Min
Bolinhos de canela
25 Min
Mousse de ovos fofos da Anabela Jacinto
1 Std.
Mousse de chocolate
3 Std. 20 Min
Bolo de rolo
40min
Gelado de melão
2h
Compota de figo
45min
Madalenas de mel
35min
Bolachas animal print
1 Std. 30 Min
Tarte de requeijão
40min
Bolo de laranja sem glúten
40min