
Urządzenia i Akcesoria
Knusprige Reistaler mit RUPP Cheddar
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 2 godz. 15 min
30 Stück
Składniki
-
Zwiebel (ca. 60 g), halbiert1
-
Butter20 g
-
Risottoreis320 g
-
trockener Weißwein50 g
-
Wasser500 g
-
Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht2 geh. TL
-
Safran1 Prise
-
Salz¾ - 1 TL
-
Pfeffer, frisch gemahlen¼ - ½ TL
-
Schmelzkäsescheiben (z. B. RUPP Cheddar Scheiben), in Stücken150 g
-
Weizenmehl5 EL
-
Eier verquirlt (siehe Tipp)2 - 3
-
Semmelbrösel9 EL
-
Rosmarin, frisch gehackt1 TL
-
Butterschmalzetwas
Wartości odżywcze na 1 Stück
Kalorie
84 kcal /
350 kJ
Białko
3 g
Tłuszcz
3 g
Węglowodany
11 g
Błonnik
0.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

RUPP
21 Przepisów
Austria
Austria