Knusprige Reistaler mit RUPP Cheddar

Knusprige Reistaler mit RUPP Cheddar

4.6 62 oceny
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 2 godz. 15 min
30 Stück

Składniki

  • Zwiebel (ca. 60 g), halbiert
    1
  • Butter
    20 g
  • Risottoreis
    320 g
  • trockener Weißwein
    50 g
  • Wasser
    500 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    2 geh. TL
    1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l)
  • Safran
    1 Prise
  • Salz
    ¾ - 1 TL
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    ¼ - ½ TL
  • Schmelzkäsescheiben (z. B. RUPP Cheddar Scheiben), in Stücken
    150 g
  • Weizenmehl
    5 EL
  • Eier verquirlt (siehe Tipp)
    2 - 3
  • Semmelbrösel
    9 EL
    9 EL Panko Paniermehl
  • Rosmarin, frisch gehackt
    1 TL
  • Butterschmalz
    etwas
    etwas Öl zum Braten

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 84 kcal / 350 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 3 g
Węglowodany 11 g
Błonnik 0.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...