
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g milk
- 1 vanilla pod halved lengthways
- 3 egg yolks from medium eggs
- 200 g cream
- 100 g egg liqueur (e.g. Avocaat)
- 50 g sugar plus extra for sprinkling
- water hot
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 255 kcal / 1066 kJ
- Białko
- 4 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Węglowodany
- 20 g
- Błonnik
- 0 g