Egg Liqueur Crème Brûlée

Egg Liqueur Crème Brûlée

4.2 12 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 portions

Składniki

  • milk
    80 g
  • vanilla pod halved lengthways
    1
  • egg yolks from medium eggs
    3
  • cream
    200 g
  • egg liqueur (e.g. Avocaat)
    100 g
  • sugar plus extra for sprinkling
    50 g
  • water hot

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 4 g
Kalorie 1066 kJ / 255 kcal
Tłuszcz 16 g
Błonnik 0 g
Węglowodany 20 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...