Urządzenia i Akcesoria
Gelado bom
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 10 godz.
12 doses
Składniki
-
folhas de gelatina neutra4
-
Água q.b. p/ hidratar
-
bolachas Maria150 g
-
natas c/ 35% de gordura bem frias800 g
-
leite condensado370 g
-
açúcar200 g
-
manteiga mais q.b. p/ untar100 g
-
gemas de ovo5
-
chocolate p/ culinária partido em pedaços, mais q.b. p/ servir300 g
-
claras de ovo5
-
sal1 pitada de
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 dose
Sód
177.5 mg
Białko
10.7 g
Kalorie
3091.1 kJ /
738.8 kcal
Tłuszcz
49.5 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
29.3 g
Węglowodany
65.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
30.Trinta.30
90 Przepisów
Portugalia
Portugalia
Może spodoba Ci się również...
Gelado com crocante de chocolate e avelã
8 godz. 30 min
Ovo estrelado
40 min
Cassata de avelã e chocolate
8 godz.
Tarte gelada
3 godz. 20 min
Gelado mascarado
8 godz.
Affogato de chocolate
10 min
Gelado de cheesecake de limão
8 godz.
Gelado de chocolate e café
5 godz. 15 min
Gelado bicolor com praliné
8 godz. 20 min
Bombons de avelã e amêndoa
1 godz.
Semifrio de framboesa
8 godz. 20 min
Gelado de cheesecake
13 godz.