Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 folhas de gelatina neutra
- Água q.b. p/ hidratar
- 150 g bolachas Maria
- 800 g natas c/ 35% de gordura, bem frias
- 370 g leite condensado
- 200 g açúcar
- 100 g manteiga, mais q.b. p/ untar
- 5 gemas de ovo
- 300 g chocolate p/ culinária partido em pedaços, mais q.b. p/ servir
- 5 claras de ovo
- 1 pitada de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3091.1 kJ / 738.8 kcal
- Białko
- 10.7 g
- Węglowodany
- 65.5 g
- Tłuszcz
- 49.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 29.3 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 177.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gelado de laranja em base de arroz tufado
11h
Cheesecake
4 Std. 30 Min
Tarte vulcão
1 Std. 15 Min
Tarte gelada de leite condensado
12h
Crocante de maçã
5 Std. 30 Min
Gelado de nata com chocolate
8 godz. 45 min
Duo de chocolate e avelã
3h 30min
Salada fresca de delícias do mar
25 Min
Gelado de cheesecake
13h
Tarte de mousse de chocolate
12h 30min
Tarte de leite e chocolate
4 Std.
Cheesecake de limão
6h 30min