Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 folhas de gelatina neutra
- Água q.b. p/ hidratar
- 150 g bolachas Maria
- 800 g natas c/ 35% de gordura, bem frias
- 370 g leite condensado
- 200 g açúcar
- 100 g manteiga, mais q.b. p/ untar
- 5 gemas de ovo
- 300 g chocolate p/ culinária partido em pedaços, mais q.b. p/ servir
- 5 claras de ovo
- 1 pitada de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3091.1 kJ / 738.8 kcal
- Białko
- 10.7 g
- Węglowodany
- 65.5 g
- Tłuszcz
- 49.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 29.3 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 177.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cheesecake
4h 30min
Gelado de cheesecake
13 Std.
Gelado bicolor com praliné
8h 20 min
Tarte gelada de limão
8h
Panacotas de ameixa
5h
Gelado de café
8h
Crocante de maçã
5 godz. 30 min
Gelado mascarado
8h
Taça dos reis
8h
Duo de chocolate e avelã
3h 30min
Cheesecake de forno com caramelo e amêndoa
1u. 20min
Tarte gelada de leite condensado
12h