Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
250
g white sugar
lub 250 g brown sugar - 200 - 250 g cream, min. 30% fat
- 1030 g water
- 1 tsp lemon juice
- 30 g butter, unsalted, cold and as much as possible in one piece (approx. 60 mm x 40 mm x 10 mm)
- 1 tbsp vinegar
- Wartości odżywcze
- na 400 g
- Kalorie
- 8545 kJ / 2040 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 256 g
- Tłuszcz
- 111 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Newfoundland White Bread and Toutons (Frybread)
4h 40 min
Vanilla ice cream
12h
Caramel toffees
2h
Peanut brittle
1 Std. 30 Min
Caramelised red onion chutney
24h
Caramel sauce
1 Std. 30 Min
Mayonnaise
5 Min
French Macarons with Blueberry Jam (Metric)
1 Std. 30 Min
Crème caramel (flan)
5 Std. 30 Min
Coffee Candy
25 Min
Choux pastry
2h
Caramel Sauce
1 Std. 30 Min