Caramel sauce
TM6

Caramel sauce

4.6 (32 oceny)

Składniki

  • 250 g white sugar
    lub 250 g brown sugar
  • 200 - 250 g cream, min. 30% fat
  • 1030 g water
  • 1 tsp lemon juice
  • 30 g butter, unsalted, cold and as much as possible in one piece (approx. 60 mm x 40 mm x 10 mm)
  • 1 tbsp vinegar

Wartości odżywcze
na 400 g
Kalorie
8545 kJ / 2040 kcal
Białko
5 g
Węglowodany
256 g
Tłuszcz
111 g
Błonnik
0 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy