Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g mistura de sementes (sésamo, linhaça, abóbora, etc...)
- 300 g água
- 10 g fermento de padeiro fresco
- 100 g farinha integral
- 250 g farinha tipo 65
- 1 c. chá de sal
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1041 kJ / 249 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pão de centeio e aveia
1h 30min
Pão alemão
2h
Pão de centeio e noz
1h 25min
Mix para pão integral e pão
24h
Pão irlandês
45 min
Pão de trigo sarraceno e centeio com sementes
2h
Pão da terra
1 godz. 35 min
Pão de alfarroba
1 godz. 35 min
Pão de mistura simples
3 Std. 40 Min
Pão de forma integral
2h
Pão com sementes e aveia
5h 30min
Pão de água
4 Std.