Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa folhada
- 500 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 250 g água fria
- 1 c. chá de sal
- 400 g manteiga fria
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 410 kJ / 98 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rissóis de atum
2h
Pão branco
15j
Gelado no copo com molho de caramelo e crocante de chocolate
10h 40 min
Mini-bolos de frutos vermelhos com gelado de natas azedas
5 godz. 45 min
Gelados de tahini e amêndoa
14h
Sanduíches de gelado de gengibre e caramelo
10h
Mil-folhas
5 Std.
Molho béchamel
15 menit
Rissóis de camarão
1h 30min
Bacalhau com “natas”
50 min
Bolas de berlim com custard de baunilha
4h 20min
Creme pasteleiro
15 menit