Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g Mandeln
- 120 g Milch
- 1 Ei
- 80 g Zucker
- 1 Würfel frische Hefe (40 g)
- 400 g Weizenmehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 290 g Butter, weich, in Stücken
- 1 Prise Salz
- 250 g Rosinen
- 50 g Zitronat
- 50 g Orangeat
- 40 g Rum
- 300 g Marzipan
- 90 g Puderzucker (kann 3-5 % Trennmittel enthalten)
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 1320 kJ / 315 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 2.6 g
Alternatywne przepisy
Kirschtorte Schwarzwälder Art
1 Std. 30 Min
Erdbeerkonfitüre
30min
Zwetschen-Küchlein
1 Std. 30 Min
Apfelkuchen
1 Std.
Marmorkuchen
2h 10min
Reibekuchen
45min
Ingwersirup
1 Std.
Marmorküchlein mit Pfirsichcrème
4h 30min
Erdbeer-Quarktorte
2 Std. 50 Min
Florentiner
2h
Apfelrotkohl
1 Std. 10 Min
Marmorkuchen
2h 10min