Konfitüre mit Gelierzucker
TM6 TM5

Konfitüre mit Gelierzucker

5.0 (23 oceny)

Składniki

  • 1000 g Früchte, gemischt (z.B. Aprikosen, Kirschen, Beeren, Rhabarber, Pflaumen, etc.), frisch, ggf. entkernt, in Stücken
  • 500 g Gelierzucker 2:1
  • 1 Päckchen Zitronensäure
  • 1 TL neutrales Pflanzenfett (Sonnenblumenöl oder Kokosfett), siehe Tipp

Wartości odżywcze
na 1 Einmachglas
Kalorie
3468 kJ / 819 kcal
Białko
3 g
Węglowodany
194 g
Tłuszcz
1 g
Błonnik
8.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy