Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hefeteig
- 500 g Brotmehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 65 g Zucker
- ¾ Würfel frische Hefe (30 g)
- 290 g Milch
- ¾ TL Salz
Nussfüllung und Fertigstellung
- 80 g Haselnüsse
- 100 g Marzipan, in Stücken
- 30 g Butter, weich, in Stücken
- 40 g Zucker
- 40 g Milch
- 1 Ei, verquirlt
- 2 EL brauner Zucker zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 1071 kJ / 256 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Streuselzopf
1h 30min
Hefezopf
2h 20min
Biskuit
1 Std. 50 Min
Pizzateig
1h
Griessklösschen (Suppeneinlage)
25min
Apfelstrudel mit Vanillesauce
1 Std. 20 Min
Nuss-Striezel
1h 30min
Russenzopf mit Cranberries
3h
Basis-Hefeteig für süsses Gebäck
2h
Donauwellen
2h 30min
Zimt-Nuss-Schnecken
2 Std. 10 Min
Marmorkuchen
2 Std. 10 Min