Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
2000
g Äpfel, entkernt, in Stücken (siehe Tipp)
lub 2000 g Birnen, entkernt, in Stücken (siehe Tipp) - 40 g Zitronensaft (optional)
- 100 g Zucker (optional)
- 2 TL Vanillezucker, selbst gemacht (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 512 kJ / 122.4 kcal
- Białko
- 0.5 g
- Węglowodany
- 32.3 g
- Tłuszcz
- 0.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 1.8 mg
Alternatywne przepisy
Apfelmus
20min
Johannisbeergelee
50min
Kräutersalz
5min
Spargeln mit Kartoffeln und Joghurthollandaise
45min
Spargeln und Kartoffeln mit Sauce Hollandaise
50min
Zwetschgen-Konfitüre auf Vorrat
55min
Bratapfelkonfitüre auf Vorrat
1h 15min
Milchreis mit Zwetschgenkompott
55min
Apfelmus
20min
Mediterraner Tomatenaufstrich
15min
Menü: Spinatrisotto mit Karotten-Apfel-Salat
40min
Zwetschgen Konfitüre
45min