Urządzenia i Akcesoria
Toastbrot
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz.
1 Portion
Składniki
-
Wasser320 g
-
Zucker15 g
-
Hefe (ca. 20 g), zerbröckelt½ Würfel
-
Weizenmehl etwas mehr zum Bemehlen500 g
-
Butter in Stücken, etwas mehr zum Einfetten40 g
-
Salz1 ½ TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
8.1 g
Kalorie
1140 kJ /
270 kcal
Tłuszcz
5 g
Węglowodany
47 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Weizenbrot Betty
4 godz. 35 min
Ruchbrot im Brattopf
2 godz. 25 min
Weizen-Dinkel-Brot
12 godz.
Baguette
3 godz. 45 min
Cuchaule (Freiburger Safranbrot)
2 godz. 30 min
Sandwichbrot
3 godz.
Brezel
1 godz. 50 min
Brötchen
1 godz. 40 min
Einfaches Mischbrot
3 godz. 40 min
Weizen-Buttermilch-Brot
12 godz.
Waadtländer Kreuzbrot
13 godz. 30 min
UrDinkel Brot
11 godz.