Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 320 g Wasser
- 15 g Zucker
- ½ Würfel Hefe (ca. 20 g), zerbröckelt
- 500 g Weissmehl, etwas mehr zum Bemehlen
- 40 g Butter, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 1 ½ TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1140 kJ / 270 kcal
- Białko
- 8.1 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 5 g
Alternatywne przepisy
Brötchensonne
2 Std.
Baguette
3 Std. 45 Min
Bürli mit Roggen
12 Std.
Ruchbrot im Brattopf
2 godz. 25 min
Sandwichbrot
3 Std.
Brezel
1 Std. 50 Min
Weizen-Dinkel-Brot
12 Std.
Waadtländer Kreuzbrot
13 godz. 30 min
Jogurt-Brötli mit Sesam
1 godz. 30 min
Weggli
2 Std. 5 Min
Schnelles Brot
1 Std. 15 Min
UrDinkel Brot
11h