Urządzenia i Akcesoria
Springerle
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 27 godz.
20 Stück
Składniki
-
Weizenmehl, glatt etwas mehr zum Bemehlen250 g
-
Backpulver1 Msp.
-
Eier (Größe M)2
-
250 g Staubzucker, gesiebtPuderzucker250 g
-
Vanillezucker (8 g)1 Pck.
-
Salz1 Prise
-
neutrales Öl2 EL
-
Anissamen, ganz1 EL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
17 mg
Białko
2 g
Kalorie
497 kJ /
119 kcal
Tłuszcz
2 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
23 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mandelzopf
2 Std.
Gefüllte Peperoni mit Linsenbolognese
1 Std. 15 Min
Kartoffelgratin
1 Std. 10 Min
Fruchtwähe
1 Std. 10 Min
Schweizer Linzertorte
1 Std. 30 Min
Springerle
26 Std. 20 Min
Linzer Torte
2 Std. 10 Min
Cantuccini
1 Std. 30 Min
Dampfnudeln mit Kirschen
1 Std. 50 Min
Buchteln (Dampfnudeln) mit Vanillesauce
1 Std. 40 Min
Chräbeli
24 Std.
Spitzbuben
2 Std.