Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
- 1 Msp. Backpulver
- 2 Eier (Größe M)
-
250
g Puderzucker
lub 250 g Staubzucker, gesiebt - 1 Pck. Vanillezucker (8 g)
- 1 Prise Salz
- 2 EL neutrales Öl
- 1 EL Anissamen, ganz
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 497 kJ / 119 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 17 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Elisenlebkuchen
2h 40 min
Dampfnudeln mit Kirschen
1h 50min
Zwetschgenknödel
1h 10 min
Magenbrot
9h 50min
Hefeteig-Nikoläuse
2j
Gnocchi in Kürbissauce mit Grünkohl-Kichererbsensalat und Obstkuchen
1j
Mohnschnecken
2j 30 menit
Spätzle
30 min
Linzer Torte
3sa
Linzer Torte
2j 10 menit
Springerle
26 Std. 20 Min
Waadtländer Kreuzbrot
13h 30 min