Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Milch
- 40 g Butter
- ½ TL Salz
- 2 Prisen Muskatnuss, gemahlen
- 80 g Hartweizengriess
- 1 EL Kerbel, frisch, getrocknet
- 1 Ei
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 542 kJ / 125 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Semmelknödel
50 menit
Spinatknödel auf Tomatenragout
1j
Kaiserschmarrn
35 Min
Hefezopf
2 godz. 20 min
Pizzateig
1j
Nuss-Striezel
1j 30 menit
Spätzle
30 min
Béchamelsauce
15min
Apfelstrudel mit Vanillesauce
1j 20 menit
Apfelküchlein
45 Min
Basis-Hefeteig für süsses Gebäck
2j
Linsen mit Spätzle und Wienerli
1j