Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Boden
- 200 g Weizenmehl
- 1 TL Backpulver
- 100 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 75 g Zucker
- 1 Ei
- 400 g frische Johannisbeeren
- 1 geh. EL Maisstärke (z. B. Maizena)
Guss
- 3 Eier, getrennt
- 50 g Zucker
- 200 g Rahm
- 40 g Maisstärke (z. B. Maizena)
Baiser
- 150 g Zucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1326 kJ / 317 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lachs-Spinat-Quiche mit Feta
1 Std.
Linzer-Spitzbuben
3 Std. 15 Min
Dampfnudeln mit Kirschen
1 Std. 50 Min
Johannisbeergelee
50 Min
Erdbeer-Quarkroulade
1 Std. 30 Min
Spargeln und Kartoffeln mit Sauce Hollandaise
50 Min
Zwetschgen-Konfitüre auf Vorrat
55min
Kaiserschmarrn
35 Min
Rhabarber-Glace
36h 25min
Biskuit
1 Std. 50 Min
Apfelstrudel mit Vanillesauce
1 Std. 20 Min
Apfel-Streusel-Kuchen vom Blech
4 Std. 15 Min