Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Boden
- 200 g Weizenmehl
- 1 TL Backpulver
- 100 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 75 g Zucker
- 1 Ei
- 400 g frische Johannisbeeren
- 1 geh. EL Maisstärke (z. B. Maizena)
Guss
- 3 Eier, getrennt
- 50 g Zucker
- 200 g Rahm
- 40 g Maisstärke (z. B. Maizena)
Baiser
- 150 g Zucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1326 kJ / 317 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schweizer Linzertorte
1hod. 30min
Johannisbeergelee
50 Min
Apfelstrudel mit Vanillesauce
1 godz. 20 min
Rhabarberkuchen mit Streuseln
1hod. 30min
Apfel-Streusel-Kuchen vom Blech
4h 15 min
Aprikosenwähe
1 godz. 10 min
Dampfnudeln mit Kirschen
1 godz. 50 min
Rhabarberwähe
55 min
Rüeblitorte
1 godz. 10 min
Erdbeer-Quarkroulade
1hod. 30min
Aargauer Rüeblitorte
2hod.
Russenzopf mit Cranberries
3hod.