Urządzenia i Akcesoria
Mohnschnecken
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
40 Stück
Składniki
Teig
-
Dinkelkörner250 g
-
Milch250 g
-
frische Hefe zerkrümelt20 g
-
Butter weich, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten50 g
-
Zucker30 g
-
Weizenmehl250 g
-
Salz½ TL
Mohnfüllung
-
Butter weich, in Stücken50 g
-
Mohnsamen100 g
-
Zucker50 g
-
Ei1
Schneckenzubereitung
-
Weizenmehl zum Bemehlen
Zuckerguss
-
Zucker200 g
-
Zitronensaft, frisch gepresst30 g
-
Lebensmittelfarbe (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
35.2 mg
Białko
2.6 g
Kalorie
456.7 kJ /
109.2 kcal
Tłuszcz
3.6 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
1.6 g
Węglowodany
17.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Original Bagel
9 godz. 30 min
Hefezopf
2 godz. 20 min
Pizzateig
1 godz.
Toastbrot
16 godz.
Baguette
3 godz. 45 min
Grundteig für Brot
24 godz. 30 min
Schnelles Brot
1 godz. 15 min
Biskuit
1 godz. 50 min
Zimt-Nuss-Schnecken
2 godz. 10 min
Schwarzwäldertorte
2 godz. 30 min
Vollkorn-Fladenbrot
2 godz. 30 min
Pizzateig
49 godz. 30 min