Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Bio-Zitrone, geviertelt, Kerne entfernt
- 1 Bio-Orange, geviertelt, Kerne entfernt
- 1000 g Quitten, geschält, entkernt, in Stücken (siehe Tipps)
- 600 g Wasser
- 650 g Gelierzucker 1:1
- 50 - 200 g Apfelsaft (siehe Tipp)
- 1 - 2 TL Sonnenblumenöl
- 1 - 2 TL Orangenblütenwasser
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 2094 kJ / 499 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 120 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Orangenmarmelade "Aperitivo"
1h
Zwetschken-Mohn-Marmelade mit Rum
55min
Johannisbeergelee
50min
Pfirsichmarmelade mit Banane und Thymian
1h
Traubengelee
1h
Kirschenmarmelade mit Schokomarzipan
1h 20 min
Stachelbeermarmelade "Gin Tonic"
1h
Quittenmus
1h 45min
Himbeer-Zitronen-Gelee
55min
Brombeer-Birnen-Marmelade
55min
Orangenmarmelade "Die Englische"
1h 10min
Waldbeerenmarmelade
55min