Urządzenia i Akcesoria
Germknödel mit Mohnfüllung
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 Portionen
Składniki
Mohnfüllung
-
Mohnsamen60 g
-
Rosinen1 EL
-
Milch30 g
-
Zucker30 g
-
Milchschokolade30 g
-
Paniermehl20 g
-
Rum2 TL
Germknödel
-
Butter und etwas mehr zum Einfetten30 g
-
Milch100 g
-
Zucker10 g
-
frische Hefe (20 g)½ Würfel
-
Weizenmehl270 g
-
Ei1
-
Salz½ TL
Mohn-Zucker, Vanillesauce und Fertigstellung
-
Mohnsamen40 g
-
Zucker95 g
-
Vanillestängel1
-
Milch450 g
-
Eigelb6
-
Salz1 Prise
-
Wasser500 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
14 g
Kalorie
1825 kJ /
437 kcal
Tłuszcz
19 g
Błonnik
1.9 g
Węglowodany
50 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Eischnee erhitzt (Baisermischung)
10 min
Brandteig
2 godz.
Semmelknödel
50 min
Reibekuchen
45 min
Apfelstrudel mit Vanillesauce
1 godz. 20 min
Milchreis
1 godz.
Apfelrotkohl
1 godz. 10 min
Basis-Hefeteig für süsses Gebäck
2 godz.
Marmorkuchen
2 godz. 10 min
Spätzle
30 min
Dampfnudeln mit Kirschen
1 godz. 50 min
Kaiserschmarrn
35 min