Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ EL Petersilienblätter, frisch
- ¼ EL Thymianblätter, frisch
- ½ TL Oregano, getrocknet
- 1 Knoblauchzehe
- 30 g Butter, gesalzen, weich
- 2 Rindsfiletsteaks (ca. 180–200 g, 3 cm dick)
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer, gemahlen
- 2 Lorbeerblätter, getrocknet
- 1850 g Wasser, zusätzlich Wasser zum Eintauchen der Beutel
-
1
gestr. TL Ascorbinsäure
lub 30 g Zitronensaft, frisch gepresst (von einer halben Zitrone)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1415.5 kJ / 338 kcal
- Białko
- 43 g
- Węglowodany
- 0.5 g
- Tłuszcz
- 18.5 g
- Błonnik
- 0.2 g
Alternatywne przepisy
Bolognese Sauce
3h 15min
Spargeln und Kartoffeln mit Sauce Hollandaise
50min
Schlagrahm
10 Min
Lasagne
2h
Poulet mit Kartoffelstock
1 Std. 15 Min
Schweinsfilet im Speckmantel mit Grillbutter
1h 45min
Lachs auf Rahmkabis mit Petersilienkartoffeln
1 Std. 10 Min
Fleischbällchen in Pilzsauce
35min
Pulled-Pork-Burger
4u. 50min
Rindfleisch in Pilz-Rahm-Sauce
1 Std.
Fischknusperli mit Tartarsauce
50min
Filetsteaks mit Pfeffersauce und Knusper-Kartoffel-Püree
1 Std.