Beignets au sérac

Beignets au sérac

Brak ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
12 morceaux

Składniki

  • 100 g d'amandes, entières, décortiquées
  • 250 g de farine et un peu plus pour fariner
  • ½ c. à café de sel
  • 150 g de sucre
  • 125 g de beurre froid, en morceaux
  • 125 g de crème acidulée, 20 % de m.g.
  • 150 g de sérac
    150 g de ricotta fraîche
  • ½ c. à café de cannelle moulue
  • 2 c. à soupe de raisins de Smyrne
  • 1 c. à soupe de jus de citron selon les goûts
  • 2 c. à soupe d'eau pour badigeonner les bords
  • 2000 g d'huile
    2000 g d'huile de coco hydrogénée

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 morceau/part

Białko 6 g
Kalorie 1520 kJ / 363 kcal
Tłuszcz 24 g
Węglowodany 30 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...