Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'amandes, entières, décortiquées
- 250 g de farine, et un peu plus pour fariner
- ½ c. à café de sel
- 150 g de sucre
- 125 g de beurre, froid, en morceaux
- 125 g de crème acidulée, 20 % de m.g.
-
150
g de sérac
lub 150 g de ricotta fraîche - ½ c. à café de cannelle moulue
- 2 c. à soupe de raisins de Smyrne
- 1 c. à soupe de jus de citron, selon les goûts
- 2 c. à soupe d'eau, pour badigeonner les bords
-
2000
g d'huile
lub 2000 g d'huile de coco hydrogénée
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 1520 kJ / 363 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 24 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Flammekueche aux lardons et herbes aromatiques
1j
Tourte au séré et aux fraises
2 Std. 50 Min
Sbrinz râpé
5 min
Chutney de mangue
1j
Choco-praliné abricot
Brak ocen
Tourte aux poires
9h
Tourte au chocolat-moka
4j 30 menit
Pavé au chocolat épicé
12 Std.
Muffins au fromage, aux légumes et aux noisettes
45 Min
Pain paysan
3sa
Tourte de Linz suisse
1j 30 menit
Fondue au fromage moitié-moitié
20 min