Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 40 g di burro, a pezzi, + q.b per imburrare
- 180 g di latte
-
½
cubetto di lievito fresco (ca. 10 g)
lub 1 bustina di lievito secco (7 g) - 300 g di farina
- 1 cucchiaino di sale
Crema
- 200 g di panna molto densa (circa 48% di grassi)
- 2 tuorli d'uovo
- 150 g di zucchero
- 2 pizzichi di cannella in polvere (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1592 kJ / 382 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 18 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rösti alla bernese
40 min
Salsa french dressing
20 min
Condimento allo yogurt
5 menit
Bocconcini di pesce con salsa tartara
50 min
Torta alla panna
45 min
Pane alle pere
28h
Torta di Pasqua
1h 45min
Quiche di cipolle
1 Std. 15 Min
Maccheroni dell'alpigiano
45 min
Knöpfli
50 min
Pane ticinese
1h 50min
Treccia bernese
1h 45min