Gâteau du Vully (Torta alla panna)
TM6 TM5

Gâteau du Vully (Torta alla panna)

2.0 (1 ocena)

Składniki

Impasto

  • 40 g di burro, a pezzi, + q.b per imburrare
  • 180 g di latte
  • ½ cubetto di lievito fresco (ca. 10 g)
    lub 1 bustina di lievito secco (7 g)
  • 300 g di farina
  • 1 cucchiaino di sale

Crema

  • 200 g di panna molto densa (circa 48% di grassi)
  • 2 tuorli d'uovo
  • 150 g di zucchero
  • 2 pizzichi di cannella in polvere (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1592 kJ / 382 kcal
Białko
7 g
Węglowodany
48 g
Tłuszcz
18 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy