Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 40 g di burro, a pezzi, + q.b per imburrare
- 180 g di latte
-
½
cubetto di lievito fresco (ca. 10 g)
lub 1 bustina di lievito secco (7 g) - 300 g di farina
- 1 cucchiaino di sale
Crema
- 200 g di panna molto densa (circa 48% di grassi)
- 2 tuorli d'uovo
- 150 g di zucchero
- 2 pizzichi di cannella in polvere (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1592 kJ / 382 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 18 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pane bigio in casseruola
2 Std. 25 Min
Torta di mele con crumble
2 godz. 30 min
Pizza Margherita
2 godz. 10 min
Crema Thermomix®
45 min
Salsa alla senape
5min
Mousse di tonno
5min
Crostata salata di spinaci
1 godz.
Corona dei Re Magi
2 godz. 15 min
Pizza mele e brie
1 godz. 50 min
Torta salata al salame e formaggio
2 godz. 10 min
Maccheroni dell'alpigiano
45 min
Treccia con mirtilli rossi
Brak ocen