Torta di Pasqua
TM6 TM5

Torta di Pasqua

5.0 (1 ocena)

Składniki

  • 75 g di mandorle con la pelle, intere

Impasto e riso al latte

  • 115 g di zucchero
  • 250 g di farina
  • ¼ di cucchiaino di sale
  • 150 g di burro, freddo, a pezzi
  • 1 uovo
  • 100 g di riso a chicco corto (ad es. camolino, originario)
  • 400 g di latte
  • 1 pizzico di sale
  • 200 g di confettura di albicocche

Ripieno

  • 2 albumi d'uovo
  • 2 pizzichi di sale
  • 75 g di burro, morbido, a pezzi
  • 2 tuorli d'uovo
  • 200 g di panna (min. 30% di grassi)

Finitura

  • 2 cucchiai di zucchero a velo, per spolverizzare

Wartości odżywcze
na 1 pezzo
Kalorie
2889 kJ / 691 kcal
Białko
11 g
Węglowodany
68 g
Tłuszcz
41 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy