Torta di pasqua

Torta di pasqua

5.0 1 ocena
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
8 pezzi

Składniki

  • 75 g di mandorle con la pelle intere
Impasto e riso al latte
  • 115 g di zucchero
  • 250 g di farina
  • ¼ di cucchiaino di sale
  • 150 g di burro freddo, a pezzi
  • 1 uovo
  • 100 g di riso a chicco corto (ad es. camolino, originario)
  • 400 g di latte
  • 1 pizzico di sale
  • 200 g di confettura di albicocche
Ripieno
  • 2 albumi d'uovo
  • 2 pizzichi di sale
  • 75 g di burro morbido, a pezzi
  • 2 tuorli d'uovo
  • 200 g di panna intera, fredda
Finitura
  • 2 cucchiai di zucchero a velo per spolverizzare

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Białko 11 g
Kalorie 2889 kJ / 691 kcal
Tłuszcz 41 g
Węglowodany 68 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...