Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 75 g di mandorle con la pelle, intere
Impasto e riso al latte
- 115 g di zucchero
- 250 g di farina
- ¼ di cucchiaino di sale
- 150 g di burro, freddo, a pezzi
- 1 uovo
- 100 g di riso a chicco corto (ad es. camolino, originario)
- 400 g di latte
- 1 pizzico di sale
- 200 g di confettura di albicocche
Ripieno
- 2 albumi d'uovo
- 2 pizzichi di sale
- 75 g di burro, morbido, a pezzi
- 2 tuorli d'uovo
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
Finitura
- 2 cucchiai di zucchero a velo, per spolverizzare
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 2889 kJ / 691 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 68 g
- Tłuszcz
- 41 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crostata di mele
1 godz. 15 min
Torta di mele americana
1 godz. 20 min
Cake bagnata all'arancia
1h 30min
Polenta ai porri con topping di castagne
Brak ocen
Menu: Zuppa di topinambur, barbabietole alla wellington con verdure al forno, trifle di panpepato
3 Std.
Menu: Lombata di maiale ripiena con purea di pastinache e patate e ciambellone ai mandarini
Brak ocen
Tiramisù
5sa 40 dk
Crema al caramello
4sa 40 dk
Risotto allo zafferano di Mund
45 Min
Torta di mais, mandarino e mandorle
2 godz. 35 min
Treccia della domenica in due varianti
2h 10min
Torta di mele facile
45 Min