Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
啤酒炖牛肉
- 40 克 橄榄油
- 600 克 牛肉 (炖煮用),切2厘米块
- 1 茶匙 盐
- 2 小撮 胡椒粉
- 150 克 洋葱 ,切块
- 15 克 玉米淀粉
- 250 克 水
- 150 克 京葱 ,切段
- 330 克 黑啤,任何品种
- 1 茶匙 新鲜百里香叶
- 1 汤匙 辣酱油
-
½
茶匙 肉高汤酱
lub ½ 块 肉高汤块(每块溶于0.5升水)
派皮
- 150 克 面粉
- 65 克 黄油 ,冷藏,切小块
- 1 颗 鸡蛋(约53-63克)
- ½ 茶匙 盐
- 1 颗 蛋黄 ,略微打散,涂抹用
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 2711 kJ / 647 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Błonnik
- 3.3 g