Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 50 g água
- 1 pitada de sal
- 180 g farinha, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 ovo
- 15 g manteiga, mais q.b. p/ untar
- 15 g banha
Recheio
- 500 g requeijão de ovelha partido em pedaços
- 6 ovos
- 300 g açúcar
- 50 g manteiga
- 50 g farinha
- ½ c. chá de canela em pó
- Wartości odżywcze
- na 1 unidades
- Kalorie
- 0 kJ / 346 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 15 g
Alternatywne przepisy
Tarte de amêndoa
50min
Salame de chocolate
2h 15min
Tarte de requeijão
35min
Migas alentejanas com entrecosto
1hod. 30min
Ferraduras
1h 35 min
Bêbedos e borrachões
1h
Capuchas da Ilha
25min
Sela de borrego com migas de espargos
9h 25min
Sopa de cação
40min
Pampilhos
4h
Folar de Olhão
4h 30 min
Esses de Peniche
9h