Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 Eier (Größe M)
- 1 ½ TL Salz
- ½ - 1 TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 200 g Weizenmehl, universal
- ½ TL Backpulver
- 100 g Milch
- 1 TL Semmelbrösel
- 60 g Hartkäse, in Stücken
- 150 g Schinken, in Stücken
- 1 - 2 EL Petersilienblättchen, frisch
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 681 kJ / 163 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Almkäsesuppe
25min
Grießknöderl mit Geselchtem und Kohlgemüse
55 dk
Topfengolatschen
50min
Butternockerl
40min
Leberreis
35min
Eierschöberl
1h
Palatschinkenröllchen mit zwei Füllungen
9 Std.
Couscousknöderl mit Sesam
40min
Kräuterschöberlsuppe
35min
Bröselknödel
40min
Leichte Käsesuppe
25min
Liptauer
15min