Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 Eier (Größe M)
- 1 ½ TL Salz
- ½ - 1 TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 200 g Weizenmehl, universal
- ½ TL Backpulver
- 100 g Milch
- 1 TL Semmelbrösel
- 60 g Hartkäse, in Stücken
- 150 g Schinken, in Stücken
- 1 - 2 EL Petersilienblättchen, frisch
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 681 kJ / 163 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Eierschöberl
1h
Couscousknöderl mit Sesam
40min
Deftige Ofenpalatschinken
30min
Butternockerl
40min
Topfengolatschen
50min
Innsbrucker Knoblauchsuppe
45min
Leichte Käsesuppe
25min
Bröselknödel
40min
Kräuterschöberlsuppe
35min
Kohlrabicremesuppe mit Kresse
35min
Schinken-Käse-Kipferl
1h
Eiaufstrich mit Topfen
10min