Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g de jitomates, en cuartos
- 2 dientes de ajo
- 90 g de cebolla
- ¾ g de sal fina, o al gusto
- 40 g de chile chipotle adobado
- 500 g de falda de res, en trozos pequeños (3 cm)
- 3 berenjenas
- aceite de oliva, el necesario
- pimienta negra recién molida, al gusto
- hojas de cilantro, frescas, para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 852.4 kJ / 203.7 kcal
- Białko
- 21.9 g
- Węglowodany
- 22.2 g
- Tłuszcz
- 4.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 9.8 g
- Sód
- 203.7 mg
Alternatywne przepisy
Picadillo
25 min
Caldo de pollo de la abuela
1h 15 min
Verduras al vapor
45 min
Salpicón de res
1h
Tinga de pollo (500 g) - Demo presentadores
30 min
Salsa verde cocida
30 min
Tinga de pollo en salsa verde, verduras y bizcocho de chocolate al vapor TM6
1h 30min
Pollo en salsa de almendras
2h
Fajitas con carne de res deshebrada TM6
3 Std.
Sopa de espinaca, tostadas de pollo al cilantro y bizcocho de guayaba TM6
1h 30min
Arroz rojo
1h 25 min
Pollo con mole TM6
1h