Purè di patate all'aglio

Purè di patate all'aglio

4.7 109 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 porzioni

Składniki

  • 2 - 3 spicchi di aglio
  • 60 g di burro a temperatura ambiente
  • 1000 g di patate a pasta farinosa pelate e a pezzi
  • 280 g di latte intero
  • 115 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 1 cucchiaino di sale
  • 115 g di panna acida
  • 1 cucchiaino di pepe nero macinato

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 5 g
Kalorie 1059 kJ / 253 kcal
Tłuszcz 16 g
Błonnik 2 g
Węglowodany 26 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...