Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 - 3 spicchi di aglio
- 60 g di burro a temperatura ambiente
- 1000 g di patate a pasta farinosa, pelate e a pezzi
- 280 g di latte intero
- 115 g di panna (min. 30% di grassi)
- 1 cucchiaino di sale
- 115 g di panna acida
- 1 cucchiaino di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1059 kJ / 253 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vellutata speziata di zucca
50min
Purè di patate nature
55min
Purè di patate e carote al rosmarino
45min
Purè di patate al rosmarino Sottovuoto
2h 15min
Purè di patate e bacon al curry
40min
Riso al pollo hainanese, zuppa di verdure e uova
1 Std. 25 Min
Stufato di maiale con cipolle in salsa allo sherry
1 Std.
Soffritto di verdure
15min
Bomboloni croccanti con crema
5h 30min
Polpettine di carne con purè di patate (Bimby Friend)
1 Std. 15 Min
Panna lime e nocciole
5min
Crema pasticcera sottovuoto
1 Std.