Crêpes ai gamberi e crescione

Crêpes ai gamberi e crescione

4.3 4 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porzioni

Składniki

Ripieno
  • 500 g di gamberi crudi con il guscio
  • 600 g di latte
  • 2 cucchiaini di sale
  • 150 g di cipolle in quarti
  • 2 spicchi di aglio
  • 30 g di coriandolo fresco le foglioline lavate
  • 1 peperoncino piccante fresco (opcjonalnie)
  • 30 g olio extravergine di oliva
  • 10 g di concentrato di pomodoro
  • 150 g di polpa di pomodoro a pezzi
  • 80 g di farina tipo 00
  • 1 limone preferibilmente biologico, la scorza grattugiata
  • 30 g di succo di limone spremuto fresco e filtrato
Crêpes
  • 1 limone preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
  • 100 g di farina tipo 00
  • 50 g olio extravergine di oliva
  • 3 uova
  • 250 g di latte
  • ½ cucchiaino di sale
  • burro q.b.
Terminare la preparazione
  • 1 spicchio di aglio
  • 30 g olio extravergine di oliva
  • 100 g di crescione d'acqua
  • 120 g di yogurt bianco naturale

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 22 g
Kalorie 309 kJ / 20 kcal
Tłuszcz 0 g
Błonnik 0 g
Węglowodany 16 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...