Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 150 g Mehl
- 70 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- ½ TL Salz
- 50 g Wasser
Belag und Fertigstellung
- 500 g Wasser
- 150 g Kartoffeln, mit Schale, halbiert
- 1 rote Zwiebel, klein, halbiert
- 200 g Schmand
- 3 Eier
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 2 Prisen Muskat
- 100 g Räucherlachs, in Streifen (1 cm)
- Zitronenschale, unbehandelt, in Zesten, nach Geschmack
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 746 kJ / 178 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche Lorraine
50min
Hähnchentarte
3 Std. 20 Min
Spargelquiche
1 Std. 15 Min
Quiche mit Porree und Räucherlachs
1h 40min
Französische Zucchini-Tarte
2h
Kartoffel-Zucchini-Tarte
1h 10min
Brokkoli-Lachs-Quiche
1 godz. 35 min
Mediterrane Gemüsequiche
1 Std. 20 Min
Lachscreme in Blätterteig mit Zitronen-Risotto
45 min
Lachs-Spinat-Quiche
1h 10min
Champignon-Schinken-Quiche
1h
Kürbis-Feta-Quiche
45 min