Beeren-Ricotta-Käsekuchen
TM6 TM5

Beeren-Ricotta-Käsekuchen

4.3 (190 ocen)

Składniki

  • 20 g Butter, weich, zum Einfetten
  • 60 g Mandeln
  • 100 g weiße Schokolade, in Stücken
  • 100 g Zucker
  • 1 EL Vanillezucker, selbst gemacht
  • 40 g Mehl
  • 500 g Magerquark
  • 500 g Ricotta
  • 6 Eier (Kl. M)
  • 250 g Heidelbeeren, verlesen
  • 250 g Himbeeren, verlesen
  • 2 TL Puderzucker

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
1039 kJ / 248 kcal
Białko
13 g
Węglowodany
19 g
Tłuszcz
12 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy