Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 220 g Wasser
- 1 TL Zucker
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 500 g Mehl
- 30 g Olivenöl
- 1 TL Salz
Belag und Fertigstellung
- 100 g Gouda, in Stücken
- 50 g Parmesan, in Stücken
- 1 Zwiebel (ca. 70 g), halbiert
- 20 g Butter
- 300 g passierte Tomaten
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer, gemahlen
- ½ TL Oregano, getrocknet
- 30 g Wasser
- 20 g Speisestärke
- 120 g Speckwürfel
- 600 g Spitzkohl, Strunk entfernt, in Streifen (1 x 3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2386 kJ / 570 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 69 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 6 g
Alternatywne przepisy
Pizza Vier Jahreszeiten
1 Std. 30 Min
Spinat-Pizza mit Ei
1 Std. 45 Min
Zucchini-Pizza
1 Std. 50 Min
Focaccia mit dicken Bohnen, Pancetta und Pecorino
2 Std. 10 Min
Paprika-Pizza
1 Std. 55 Min
Gemüse-Pizza mit Spiegelei
1 godz. 35 min
Bauernpizza
1 Std. 40 Min
Pizza Greco
1 Std. 20 Min
Pizza Hawaii
1 godz. 35 min
Rosenkohl-Hackfleisch-Pizza
1 Std. 15 Min
Pizza mit Schinken und Pilzen
1 Std. 45 Min
Pizza Margherita mit Bier
2 Std. 10 Min